L’aula UEECO a l’IES Port d’Alcúdia es va possar en marxa durant el curs 2009/10, hi havia 3 alumnes, tots a 1r d’ESO, amb un grup ordinari de referència en el qual assistien a algunes classes amb els seus companys, encara que sempre amb el suport d’un dels PT’s, l’ATE i els materials adaptats necessaris. El nombre d’alumnes ha augmentat fins a 8 i també les necessitats de l’aula, per això s’han anat realitzant canvis tant a nivell estructural com a nivell metodològic.
L’organització d’aquesta és per tallers de: lectoescriptura, matemàtiques, coneixement del medi, cuina, artesania, jardineria, salut e higiene, educació emocional, informàtica, educació vial, jocs i REFORT (Programa d’Educació Física). Mitjançant aquests tallers duen a terme una una ensenyança globalitzada combinant aprenentatges curriculars bàsics amb el desenvolupament de cada alumne.
Com ens ha dit en Tòfol, aquesta aula és un poc laboratori perquè en aquests anys s’han hagut d’introduir constant canvis deguts a les circumstàncies, ja que per una banda no és el mateix tenir pocs alumnes i tots ells cursant el mateix curs que tenir vuit alumnes repartits en els diferents cursos de secundària, per una altra banda, la metodología també ha anat canviant i cada vegada més intenten que el procés d’ensenyament-aprenentatge sigui el més globalitzat e interdisciplinar possible. Actualment tots els contiguts es treballen de manera transversal en els diferents tallers.
A partir dels 16 anys començen a valorar els interessos i destresses dels alumnes per orientar-los a una sortida professional lo més normalitzada possible, i aquí és on hi ha dificultats perquè hi ha poques.
L’avaluació, com el currículum, no està establerta per normativa, però el que si es demana és que el tutor informi a les famílies en els mateixos períodes que la resta dels alumnes del centre. A més, al GESTIB s’avalua a aquesta alumnes com a alumnes d’Educació Especial Bàsica, i a l’apartat de notes només es poden avaluar tres ítems (comunicació i llenguatge, identitat i autonomía personal i medi físic i social) i l’únic que avaluar és si ‘’progressa’’ o si ‘’es manté’’. A més, en aquest centre és complementa l’avaluació del GESTIB amb un informe personal de cada alumne on es recull el que treballen a cada taller, la valoració de cada alumne als tallers i una valoració global de l’alumne.
Aquest és el bloc de l’aula UEECO de l’IES Port d’Alcúdia:
A més de d'aquesta aula UEECO a mallorca hi trobam a altres centres com:
- Col·legi Balmes: http://ueecobalmesblog.blogspot.com.es
- IES Bendinat: https://bendinatueeco.wordpress.com
Referències:
Blog de l’aula UEECO. IES Port d’Alcúdia [Blog]. Recuperat de http://ueecoiesportalcudiablog.blogspot.com.es
Blog de l'aula UEECO del col·legi Balmnes. [Blog]. Recuperat de
http://ueecobalmesblog.blogspot.com.es
Aula UEECO. IES Bendinat. [Blog]. Recuperat de
https://bendinatueeco.wordpress.com
Blog de l’aula UEECO. IES Port d’Alcúdia [Blog]. Recuperat de http://ueecoiesportalcudiablog.blogspot.com.es
Blog de l'aula UEECO del col·legi Balmnes. [Blog]. Recuperat de
http://ueecobalmesblog.blogspot.com.es
Aula UEECO. IES Bendinat. [Blog]. Recuperat de
https://bendinatueeco.wordpress.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario