martes, 11 de abril de 2017

La musicoteràpia a pediatría de l'hospital de Son Espases

Investigant un poc sobre els alumnes hospitalitzats he trobat un video que m’ha agradat molt sobre un projecte de musicoteràpia que es du a terme a l’hospital de Son Espases per als nins hospitalitzats a la planta d’oncologia pediàtrica.


La dra. Mercedes Guibelalde, pediatra d’ocologia a l’hospital de Son Espases diu que la musicoteràpia connecta propietats de la música, com és el ritme, la melodia, l’harmonia, amb propietats físiques del nostre organisme, com és el ritme cardíac, el bateg, la respiració, les emocions que estan relacionades amb l’harmonia. Per tant, els beneficis de la musicoteràpia no és només escoltar música o un entreteniment, sinó que el musicoterapèuta utilitza la música com element de treball i d’unió amb les necessitats que tenen aquests nins, que són l’aïllament, comunicació, de pors, etc. I així el musicoterapèuta utilitza la música per canviar aquests comportament.


Les tècniques que utilitzen són els jocs i els dibuixos, d’aquesta manera la música és una vía important per la qual els infants expressen les seves emocions. A partir de com usen, interactuen amb els instruments, expressen empipades, pors, etc.


Les experiències d’aquest projecte han estat molt positives, sobre tot amb els nins que han seguit una continuïtat, ja que a través de l’expressió de les seves emocions, posteriorment és més fàcil treballar amb ells.


Aquest és l’enllaç al vídeo:



Una frase que m’ha agradat molt és la que surt al final del vídeo que diu: ‘’La música és a la vegada completament abstracta i profundament emocional. No té la capacitat de representar res en particular o extern, però sí una capacitat única per expressar estats o sentiments interns. La música pot travessar el cor directament, no precisa mediació’’.

Referències:
Català, P. [Pau Català Amer]. (2016, agost 3). MUSICOTERAPIA EN PEDIATRÍA HOSPITAL DE SON ESPASES. [Arxiu de vídeo]. Recuperat de: https://www.youtube.com/watch?v=Uun2xHn9cdE

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La història de na Montse.

Avui vos present a na Montse, la meva tia.  Na Montse té 48 anys, té paràlisi cerebral severa profunda d'un 97'5%. Si voleu conèixe...