miércoles, 5 de abril de 2017

Què és una aula UEECO?

Una aula UEECO, Unitat Educativa Específica en Centre Ordinari, tant d'infantil, primària, com secundària, és una modalitat d'escolarització destinada a alumnes que presenten necessitats educatives especials associades a una discapacitat psíquica moderada, a trastorns greus de desenvolupament, a discapacitat motriu severa, o a plurideficiències que necessiten suports molt individualitzats i específics així com adaptacions curriculars significatives a quasi totes les àrees curriculars i estratègiques educatives molt diferents a les dels altres alumnes.

Les aules UEECO han d’estar dotades amb tot aquell material necessari per desenvolupar les capacitats dels alumnes, per tant depèn dels alumnes, de les seves característiques, el tipus de material que serà necessari. A més, cada aula UEECO reb una subvenció econòmica específica que cada centre distribueix segons les seves necessitats.

En quan als recursos humans és necessaria la presència d'un mestre d'educació especial o pedagogía terapèutica (PT), i un auxiliar tècnic educatiu (ATE), a més, el nombre d'alumnes per aula no pot superar els 7, i aquest pot disminuir segons les característiques dels alumnes. També, si les necessitats educatives dels alumnes ho requereixen es podrà disposar també d'un mestre d'audició i llenguatge (AL) i/o un fisioterapèuta.



Respecte a l’organització, a l’etapa d’infantil és molt excepcional trobar una aula UEECO; a educació primària hi ha alumnes d’entre els 6 i els 12 anys, que es pot allargar fins els 14; a l’etapa de secundària hi ha alumnes d’entre els 12 i els 18 anys, que es pot allargar fins els 18; i a partir dels 16 anys, els alumnes poden accedir als Programes de Formació per a la Transició a la Vida Adulta destinats als alumnes amb necessitats educatives especials o també a la Formació Professional Bàsica en la modalitat de taller específic.


El referent del currículum son les competències bàsiques d’infantil, primària i secundària, a partir d’aquí s’elaboren les adaptacions curriculars individuals amb les ajudes i suports necessaris, a més aquestes han de quedar a l’expedient dels alumnes.


En aquestes aules s’ha de prioritzar el desenvolupament de l’autonomia, de la comunicació i la socialització, per tant, la seva finalitat és garantir el desenvolupament màxim de les capacitats que té cada alumne a nivell individual. Els recursos materials i humas s’utilitzen en funció de les necessitats de cada alumne i respectant el ritme de cadascú. A més, el currículum es dissenya segons les possibilitats de cada usuari.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

La història de na Montse.

Avui vos present a na Montse, la meva tia.  Na Montse té 48 anys, té paràlisi cerebral severa profunda d'un 97'5%. Si voleu conèixe...