La família té un paper imprescindible a la vida d'un infant, ja que és d'aquesta on s'aprenen els aprenentatges bàsics per a la inserció a la vida social (valors, normes, afectivitat...), per això es considera el primer agent socialitzador. L'escola, conegut com al segon agent de socialització, és on el nins entren en contacte amb altres institucions socialitzadores, com els grups d'iguals, mitjans de comunicació, etc.
Els nins, basant-nos en la teoria de l'aprenentatge social de Bandura, aprenen per l'observació de models, per això és important tenir en compte que els nins aprenen de les persones que tenen al seu voltant, i el primer contacte que tenen és la família, seguit de l'escola. Per això, família i escola han de caminar juntes.
La famíila té per els infants dos grans funcions:
- Ajuda per a la supervivència (alimentació, higiene, seguretat, afecte...)
- Funció educativa i socialitzadora: aquesta no es realitza en determinats moments sinó contínuament.
Com a conclusió, podem dir que la tasca educativa és una feina col·lectiva, en col·laboració, on cada sector té les seves funcions, i en la qual és important que tots els sectors que intervenen en ella, facin feina per aconseguir els mateixos objectius de manera cooperativa, coordinada i constructivista.
Referències:
Rojano, A. M. V. (2010). La familia en el contexto escolar. Pedagogía Magna, (9), 8-13.
No hay comentarios:
Publicar un comentario